Forum Kamera!Akcja

Obecny czas: 15 Gru 2018, 15:49

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina




Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Kolorowe przejścia
PostWysłany: 19 Maj 2008, 17:46 
Offline
Klapser

Rejestracja: 27 Kwi 2008, 10:33
Posty: 71
Miejscowość: Tomaszów Lubelski
Witam

Jak osiągnąć takie kolorowe przejścia jak tu np. zrobił ryys.
http://www.pinkbike.com/video/7737/
Pracuję w vegasie i powoli poznaję adobe.

Pozdrawiam


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: 20 Maj 2008, 08:51 
Offline
Aktorzy jedza mu z ręki
Awatar użytkownika

Rejestracja: 26 Cze 2006, 10:16
Posty: 558
Miejscowość: Warszawa
Jeśli chodzi o to co myślę, to jest to zwykła sklejka z nałożonym dodatkowym przez dodawanie przejaskrawionym/glow-owanym materiałem, który został nagrany np. w trybie "nocnym" (chociaż to można uzyskać przez odpowiednią obróbkę normalnie nagranego materiału).
Można to zrobić obydwoma programami :)

P.S. Jako, że jesteś nowy i mogłeś nie doczytać regulaminu (choć powinieneś), podpowiem, że admini krzywo patrzą na nieustandaryzowane dane (lub ich brak) w polu "skąd".


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: 20 Maj 2008, 09:31 
Offline
Klapser

Rejestracja: 27 Kwi 2008, 10:33
Posty: 71
Miejscowość: Tomaszów Lubelski
A mógłbyś trochę dokładniej wytłumaczyć? :)


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: 20 Maj 2008, 11:57 
Offline
Aktorzy jedza mu z ręki
Awatar użytkownika

Rejestracja: 26 Cze 2006, 10:16
Posty: 558
Miejscowość: Warszawa
Jak bym to w Vegasie zrobił...: Mamy 2 ujęcia - trzecie - nakładkę - filmujemy jak wspomniałem - z włączonym najmocniejszym trybem nocnym i odpowiednio blisko filmowanego obiektu (aby uzyskać podobną dynamikę) otrzymać powinniśmy rozmazane ujęcie.
W edytorze tworzymy 2 ścieżki video. Do dolnej wkładamy 2 pierwsze ujęcia obok siebie - bez żadnych przejść. Do górnej ścieżki wkładamy wspomniane ujęcie- nakładkę. Powinno ono trwać około 10 klatek i trzeba je umieścić nad połączeniem dwóch pierwszych tak aby pierwsze 5 klatek nakładało się na koniec 1 ujęcia a drugie 5 na początek drugiego. Teraz zmień w ścieżce pierwszej composite mode z "source alpha" na "add". Teraz dopasuj kolorystykę (dodaj efekt "color corrector lub /oraz color curves" i eksperymentuj), ewentualnie dodaj 1 klatkowy fading.


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: 22 Maj 2008, 19:58 
Offline
Klapser

Rejestracja: 27 Kwi 2008, 10:33
Posty: 71
Miejscowość: Tomaszów Lubelski
Poradziłem sobie z tym:)

PS. Jak robisz te filmy w 3d z dyskiem np. To są one robione w vegasie? Bo ja chiałem zrobić film nie taki sam ale na tym samym polegający i nie wiem jak sie robi taka kamere głowną.
Możesz pomóc?


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: 24 Maj 2008, 14:01 
Offline
Aktorzy jedza mu z ręki
Awatar użytkownika

Rejestracja: 26 Cze 2006, 10:16
Posty: 558
Miejscowość: Warszawa
Ad. PS. Tak - w Vegasie. Nie ma w nim jako takiej "kamery głównej", którą można ruszać, tylko trzeba odpowiednio przemieszczać całą "scenę". Najlepszym materiałem referencyjnym niech będzie projekt "box" z tutoriali Vegasa, ewntualnie mini tutorial "pocztówki" z mojej strony. Z tym, że zaznaczam, render klatki nieskomplikowanej sceny może trwać kilka minut a zbyt dużo widocznych naraz ścieżek (32+) może zawiesić program.


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: 05 Paź 2008, 00:39 
Offline
Nie wie jaka kamerę do 1500zl

Rejestracja: 05 Paź 2008, 00:35
Posty: 3
Miejscowość: Milanówek
A ja polecę zapoznać się z produktami Artbeats


Góra
 Profil  
 
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group