Ja jestem za, ale napisać coś dobrego w tydzień sie nie da. Nikt tego jeszcze nie zrobił można tylko posługiwac sie schematami. Pamiętacie może polski film Pit Bull ? Ponoć prace nad jego scenariuszem przez jednego gostka trwały aż 4 lata. A film ten jest u nas uważany w polsce przez "znawców" za jeden z najlepszych wrecz taki matrix ( ja co prawda ich zdania nie podzielam).A wy chcecie zrobić finalne starcie w 20minut?? Co to ma być history jak kot morderca terroryzuje całe miasto?? Moim zdaniem minimalny czas to ze 2 tyg. tak żeby chociaż starczyło czasy na jekies przemyslenia nad gotowym dziełem i jakaś kolejna wersja. A tak pozatym to pomysł z knock - out w pełni popieram tak powinno sie robić. Tylko jak nazwac taki konkurs?? Bitwa Scenariuszowa, bitwa scenarzystów, bitwa scenario??
A może poprostu zadać jakiś temat wytyczyć jasne zasady i niech zgłaszaja sie wszystcy a na koniec wybrane jury(albo użytkownicy całego forum poprzez głosowanie) wybierze spośród wszystkich powiedzmy 10 miejsc i może jakies wyróżnienia??
No a może na końcu scenariusz który wygrał zrealizują chętni i zobaczy sie kto ma jakie podejście do sprawy, "kto jak zrozumiał co poeta miał na myśli"
No bo w sumie to nie są wyścigi tu nie da się jasno powiedzieć kto pojechał szybciej czy co, to jest "kwestia gustu jeden lubi to drugi tamto".
Może niech ktoś z zarządzających forum sie wypowie, jeżeli to ma być akcja na całe forum.
Chciaż z drugiej strony to znalazłem temat:
http://forum.kamera-akcja.pl/viewtopic.php?t=1928
tam "zarządzający" sie wypowiadają na temat takich pomysłów. ale z drugiej strony czy poza postami to ktoś zrobił cos wiecej. Mam na myśli ogłoszenie na stronie głownej, jakis formularz że zgadzam sie na dowolne przetwarzanie treści nadesłanych prac itp. Ogłoszenia na innych stronach. Wiecie tak jak na filmforum się ogłasza jakąs akcje.